maandag, november 13, 2006

 
Vorig weekend schreeuwde de voortuin om aangepakt te worden. Omdat de winter om de hoek staat (zowat al in volle gang is aan de temperatuur te voelen), was het nu toch wel nodig om alles te snoeien en onkruid weg te halen.
De tuin ziet er weer netjes uit, en dat was nodig!

Dit weekend dus weer tijd voor de fiets. Ik had van collega Mark een freesmachine geleend, en die moest na het weekend weer terug dus min of meer verplicht om dit weekend aan de slag te gaan. Maar goed ook want op deze manier blijft er tenminste nog vaart in het hele proces zitten.

Zoals ik al schreef staat het ontwerp nu echt vast (design freeze), en kon ik deze op werk dus uit printen op ware grote. Hierna werden de "mallen" uit geknipt.


Omdat sommige randen straks in de kuip moeten worden gelijmt, is het belangerijk daar strks een mooie rechte hoek voor te hebben. Deze randen werden daarom ruimer uit geknipt zodat als straks gelamineerd wordt (het carbon weefsel op het schuim wordt gelijmd), de randen uitgezaagd kunnen worden waardoor een strakke rand ontstaat.


Hierboven zie je dat zeker 3-4 cm extra materiaal is uitgeknipt. Ook is de uitsparing, waar straks de stuurarm komt, te zien.
D.m.v. spelden is alles goed te fixeren, ook kunnen centerpunten van ophangpunten makkelijk worden overgenomen (witte speldekop).

Als alles is overgenomen (met gewonde ballpoint), kunnen we gaan zagen!
Posted by Picasa


Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?