maandag, november 13, 2006

 
Ok, zagen!

Hoewel ik slechte ervaringen heb met het zagen met een decoupeerzaag (vaak niet haaks te krijgen), moet ik zeggen, na secuur afstellen van de zaag is het toch heel aardig gelukt!


Hierboven zie je een deel van het hoofdframe, aangezien de plaat waar het frame uit wordt gemaakt te klein was om hem uit een deel te zagen, zal ik twee delen aan elkaar lijmen, dit zorgt niet voor een verzwakking van de contructie. Zeker niet als je de zaagsnede op een plek zet waar de laagste buigendemomenten zitten.


Omdat de wielkast redelijk ver naar voren moet komen, komt er een apart deel aan de bovenzijde waar de ophanging van het veerelement aan komt. Door dit deel met de bovenkant van de kuip en de wielkast te verlijmen en te lamineren, vormt de achterkant straks een geheel.

Het achterstuk van het hoofdframe, de uitsparing linksonder is voor de achterbrug. Rechtsboven zie je mooi de vorm van mijn stoel (velomobiel.nl model Quest).

Omdat de stoel op het frame moet komen te liggen is rekening gehouden met een 5 mm materiaal dikte opbouw (laminaat + zachte zijde van klittenband), hierdoor wordt de stoel optimaal ondersteund.

De "scherpe" bochten zijn lastig uit te zagen, maar is toch redelijk goed gelukt. Even schuren met een schuurblokje en het ziet er veel mooier uit!

Posted by Picasa


Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?