maandag, november 13, 2006

 
En zo moet het er dan uiteindelijk uit gaan zien. Als je dit plaatje vergelijkt met de ontwerp tekeningen (zie hier). Dan zie je dat er wat overtollig materiaal is mee uit gezaagd. Dit is om ervoor te zorgen dat we straks goede rechte randen kunnen maken om in de kuip te lijmen.


Hieronder zie je de uitsparing voor de stuurarm. Op de plaats van de strepen wordt een gat geboord waar de stuurbus met kogellagers wordt ingelijmt. Het geheel wordt dan verstevigd met een aantal lagen extra carbon.


Omdat sommige bochten niet helemaal recht waren na het uitzagen, moet er toch wat extra schuurwerk worden verricht om alles mooi recht en haaks te krijgen.


Nadat alles is geschuurd en rechtgemaakt, worden de randen die moeten doorlopen rond gefreesd. Dit moet erg voorzichtig en langzaam gebeuren. Met teveel kracht druk je het volg wieltje van de frees in het materiaal met te weinig kracht heb je een onvolledige radius.


Als je de frees te snel laat lopen is het oppervlak niet mooi en oneffen, te langzaam en de frees smelt in het materiaal. Na een paar proefstukjes lukt het me aardig!

Posted by Picasa


Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?